Info

Åbolands hantverk rf arrangerar ljusfestivalen Lux Archipelago, 10–19.11.2017, där Pargasborna själva bidrar med ljusinstallationer och ljuskonstverk. Vi vill liva upp staden då det är som mörkast på året.

Före festivalen erbjuder Åbolands hantverk stöd för deltagarna i form av verkstäder där en får hjälp med att förverkliga sin idé.

Under festivalen ordnas öppna verkstäder, audiovisuella uppträdanden och evenemang. Åbolands hantverk låter också uppföra en ljusinstallation av en konstnär eller konstnärsgrupp på gågatan i Pargas centrum.

Alla ljusinstallationer och -konstverk finns samlade på kartan som kommer att finnas här på hemsidan. Ta hjälp av den för att planera din festival. Gå en promenad genom staden för att se vad folk hittat på eller träffas med dina vänner och gör ett eget bidrag.

Lux Archipelago är en del av programmet för Finlands 100-årsjubileum år 2017. År 2017 fyller det självständiga Finland 100 år. Det är Finlands stora år som firas i enlighet med dess tema tillsammans. Under jubileumsåret skapas handlingar, upplevelser och program. Jubileumsåret är närvarande i hela Finland och under hela året 2017. Genom handlingar betraktas Finlands 100 år av självständighet, nutiden och framtiden. Läs mera: suomifinland100.fi.

lux-archipelago-elements-web-72dpi_delare-line-orange